Syventyminen Venäjään

Tämä on käännös ruotsalaisen turvallisuuspoliittisen bloggaajan Oscar Jonssonin sivusta ”Fördjupning Ryssland”, joka on erinomainen koonnos Venäjän asevoimia, puolustuspolitiikkaa ja turvallisuuspolitiikkaa koskevasta tutkimusaineistoista. Käännös korostuksineen ja virheineen on minun laatimani. Alkuperäinen/originalet: Fördjupning Ryssland.

Oscar Jonsson

Oscar Jonsson suorittaa kansainvälisen turvallisuuden maisteritutkintoa Lontoon King’s Collegen sotatieteellisessä tiedekunnassa. Oscarilla on rauhan- ja konfliktintutkimuksen kandidaattitutkinto Uppsalan yliopistosta ja työkokemusta mm. Ruotsin puolustusvoimista, Etyj:stä ja Euroopan unionin turvallisuusalan tutkimuslaitoksesta (EUISS). (lue lisää…)


Tervetuloa sivuille. Tämän sivun tarkoituksena on jakaa tietoa venäläisestä turvallisuus- ja puolustuspoitiikasta. Tavoitteena on, että sivustolla olevat raportit ovat hyvälaatuisia ja niiden laatu on varmistettu, mutta valitettavasti en ehdi lukea niitä kaikkia. Tämän vuoksi vinkkejä aineistosta arvostetaan. Yhdessä tulemme viisaammiksi.

Suositttelen lukemaan kirjoittamaani sarjassa Hotbilden (Uhkakuva) ja yleistä Venäjästä.

* = Erityisen kiinnostava

Venäjän turvallisuusstrategiat ja ohjaavat asiakirjat

Venäjän sotilaallinen kyvykkyys

Venäjä ja Nato

Venäjä ja kyberturvallisuus

Venäjän ulkopolitiikka

Venäjän sisäpolitiikka

Venäjän talous ja sotatalous

Venäjä ja lähialue

Venäjä ja Arktis

Venäjä ja Kaukasia

2 reaktioner på ”Syventyminen Venäjään

  1. Kysy FOIlta. Ne yleensä vastaa heti kaikkiin tiedusteluihin. Julkaisujen yksittäiskappaleet yleensä ilmaisia.

    Gilla

  2. miksiköhän tämä vaatii Javan? *FOI, 2010, Emerging Cyber Threats & Russian Views on Information Warfare (Venäläisiä näkökulmia informaatiosodankäyntiin

    Gilla

Kommentera | Kommentoi