Raati | Panelen

Monimuotoisen ja moniäänisen keskustelun herättämiseksi olemme kutsuneet kokoon raadin, jolle esitämme lauantaista alkaen yhden kysymyksen päivässä noin viikon ajan. Raadissa on politiikan, median, asevoimien ja tutkimuksen parissa työskenteleviä asiantuntijoita. Raatia kootessamme lähetimme kutsun mahdollisimman laajalle joukolle ja kysyimme edustajaa kaikista eduskuntapuolueista.

Raadin jäsenet esiintyvät yksityishenkilöinä ja ilmaisevat henkilökohtaisen mielipiteensä. Esitetyt mielipiteet eivät edusta yrityksen, viranomaisen, puolueen tai muun yhteisön virallista kantaa.

För att bidra till en debatt med mångfald, så har vi bjudit in flera olika personer till en panel. Till panelen ställer vi en fråga om dagen från och med lördagen under cirka en veckas tid. I panelen har vi experter med bakgrund i politiken, väpnade styrkor, massmedia och forskning. När vi samlade panelen skickade vi en inbjudan till en så bred skara som möjligt och bjöd in representanter från alla riksdagspartier.

Panelens medlemmar uppträder som privatpersoner och uttrycker sin personliga åsikt. De uttryckta åsikterna representerar inte en officiell åsikt av företag, myndighet, parti eller annat samfund.


Michael MobergMichael Moberg on Suomen ruotsinkielisten sosiaalidemokraattien FSD:n varapuheenjohtaja. Myyntijohtajana työskentelevä Michael on taustaltaan upseeri. Hän on palvellut mm. Dragsvikissa ja Afganistanissa. Voit seurata MichaeliaTwitterissä.

Patrik GayerPatrik Gayer, VTK, on puolustusministeri Carl Haglundin erityisavustaja. Patrik on aiemmin työskennellyt erityisavustajana Euroopan parlamentissa Brysselissä. Patrik oli ehdokkaana kunnallisvaaleissa vuonna 2012 ja on nyt Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen. Voit seurata Patrikia Twitterissä.

Kari UotilaKari Uotila on vasemmistoliiton kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä (1995–2007 ja 2008–) ja Espoon kaupunginvaltuutettu (1992–). Kari on valtiovarainvaliokunnan varsinainen jäsen (1995–2007 ja 2011–). Vuosina 1990–1993 hän oli Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja. Karin blogia voit lukea täältä.

Stig RydellStig Rydell, everstiluutnantti Ruotsin ilmavoimissa, palvelee Ruotsin Försvarshögskolanissa ylemmän esikuntakoulutuksen osastonjohtajana. Stig on aikaisemmin palvellut Maanpuolustuskorkeakoululla Helsingissä (2010–2012). Hän on kirjoittanut artikkelin ”Tie kohti pohjoismaista turvallisuusstrategiaa” Stefan Forssin kanssa. Stig on myös palvellut Naton Joint Warfare Centressä Stavangerissa sekä turvallisuuspolitiikan pääopettajana Forsvarets stabsskolessa Oslossa.

Charly Salonius-PasternakCharly Salonius-Pasternak on vanhempi tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa. Charlyn tutkimusalueita ovat kriisinhallinta, Yhdysvallat, asevoimien muutos ja turvallisuuspolitiikka. Kirjojen ja raporttien lisäksi Charly on myös aktiivisesti julkaissut artikkeleita, työpapereita ja kolumneja sekä esiintynyt mediassa asiantuntijana. Voit seurata Charlya Twitterissä.

Osmo ApunenOsmo Apunen on kansainvälisen politiikan emeritusprofessori Tampereen yliopistossa (1971–1972, 1973–2003). Lisää voit lukea Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksen TAPRIn sivuilta. Voit seurata Osmoa Twitterissä.

Jaakko PuuperäJaakko Puuperä, VTM, on Suomen Sotilaan päätoimittaja vuodesta 2001. Suomen Sotilas on vuodesta 1919 lähtien ilmestynyt turvallisuuspolitiikkaan, strategiaan, sotataitoon ja sotilastekniikkaan keskittyvä Maanpuolustuskiltojen liiton omistama sotilasaikakausjulkaisu. Lehden levikki on yli 10 000. Voit seurata Suomen sotilasta Twitterissä tai lehden kuuden blogistin voimin pyörivää blogia.

Sari PalmSari Palm, KM, on kristillisdemokraattien kansanedustaja Kymen vaalipiiristä. Sari on Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan jäsen (2011–) ja on aiemmin ollut puolustusvaliokunnan jäsen (2007–2011). Voit seurata Saria Twitterissä tai blogosfäärissä.

Heikki Valkama, VTM, on Image-lehden päätoimittaja elokuusta 2013. Aikaisemmin Heikki toimi Apu-lehden toimituspäällikkönä 2011-2013, Mondon päätoimittajana 2002–2011 ja sitä ennen Ylioppilaslehden päätoimittajana 2000–2002. Image on kuukausittain ilmestyvä aikakauslehti, joka käsittelee ajankohtaisia ilmiöitä populaarikulttuurista politiikkaan. Voit seurata Heikkiä Twitterissä.

Tapio Juntunen, YTM, on tohtoriopiskelija Tampereen yliopistolla, tutkimusintresseinään Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan historia, aseidenriisunta- ja ydinasepolitiikka ulkopolitiikan käytäntöjen näkökulmasta, kansainvälisen historian käytäntöjen tutkimus (international practices) ja turvallisuus. Tapio on viimeksi julkaissut hyvin ajankohtaisen artikkelin ”Suomen ulkopolitiikan vilkas vuosi: keskinäisriippuvuudesta toiminnanvapauteen” Tampereen yliopiston Alusta! -lehdessä. Voit seurata Tapiota Twitterissä tai blogosfäärissä.

Matti Pesu on kansainvälisen politiikan maisteriopiskelija Tampereen yliopistolla ja bloggaaja The Ulkopolitist-kollektiivissa. Voit seurata Mattia Twitterissä tai The Ulkopolitistissa. Matilla on myös oma hikipajansa.


Raatia täydennetään uusilla jäsenillä tarpeen mukaan ja oikeudet muutoksiin pidätetään.

Panelen kompletteras med nya medlemmar enligt behov och rätt till ändringar förbehålles.

Kommentera | Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s