Aito yhteiskuntasopimus

Puolue hakee linjaansa tavanomaisessa poliittisessa elämässä ja ansaitsee varmaan vähän työrauhaa.

Näin kirjoitin neljä vuotta sitten mielipiteessä Åbo Underrättelseriin ja Hufvudstadsbladetiin otsikolla ”Antakaa persuille mahdollisuus (Ge Sannfinländarna en chans)”. Silloin olimme jo kuulleet kansanedustaja Jussi Niinistön avoimesti halveksuvan parlamentarismia istuntosalissa ja kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen puhuvan neekeriukoista, jotka tulevat rajalle sanoen ”turvapaikka”. Neljä vuotta sitten en säästellyt sanoja. Näistä kahdesta herrasta totesin seuraavaa:

Seison suvaitsevaisuuden takana ja vastustan rasismia ja syrjintää. En aio kunnioittaa ketään, joka puhuu ”neekeriukoista, jotka sanovat rajalla ‘turvapaikka'” kutsumalla häntä ”maahanmuuttokriitiseksi”. Rasisti.

Kylmät väreet hiipivät selkäpiitäni pitkin, kun kuulen kansanedustajan kansallissosialistisilla teatterirepliikeillä halventavan itsenäistä valtakuntaamme. Muuta maasta.

Jussi Niinistö on tänä päivänä puolustusministeri; vuodet vierivät, ihmiset kasvavat. Hyvä näin. Hakkarainen taas… no, joo…

Meillä on unelma -kampanjan logo. Kiitos jakamisesta Arman Alizadille
Meillä on unelma -kampanjan logo. Kiitos jakamisesta Arman Alizadille!

Puolustan henkeen ja vereen kansanedustaja Olli Immonsen oikeutta ajaa kauhistuttavaa agendaansa. Rajat asettavat lainsäätäjä, tuomioistuimet ja tietysti äänestäjät ja puolue. Oma näkemykseni on selvä. Fasisti.

Neljä vuotta sitten ”persut” ansaitsivat mielestäni mahdollisuuden. He saivat sen. He hukkasivat sen. Perussuomalaiset ovat toistuvasti eduskunnassa esiintyneet muita halveksuen ja vihaten. Puoluejohtaja Timo Soini tai eduskuntaryhmän puheenjohtajat eivät ole lyöneet nyrkkiä pöytään. Sen sijaan on lavastettu tunneittain populistista poliittista teatteria kuin sirkushuveiksi kansalle. Minun työnantajani edustaa monimuotoisuutta – palveluksessa on monenmoista suomalaista. Eri tausta, sama tahti. Olemme kaikkia osallistava viranomainen. Sotilaskoulutus, eli asepalvelus, on todellinen ja aito yhteiskuntasopimuksemme, joka on valettu perustuslakiimme. Se koskee kaikkia Suomen miehiä taustasta riippumatta. Maahanmuuttajia ja rasisteja yhtä lailla. Useammat palveluksessa tapaamani rasistit ovat päässeet kapeakatseisuudestaan jaettuaan tupaa 10–12 muun suomalaisen kanssa.

Iltalehti 25. huhtikuuta 2015. Kaartinjääkäri Kamil Abtidon aikoo hyödyntää siviilissä armeijasta saamaansa raskaan kaluston kuljettajan pätevyyden ja lähihoitajaopinnot. Lähde: Iltalehti. Kuva: John Palmén.
Iltalehti 25. huhtikuuta 2015. Kaartinjääkäri Kamil Abtidon aikoo hyödyntää siviilissä armeijasta saamaansa raskaan kaluston kuljettajan pätevyyden ja lähihoitajaopinnot. Lähde: Iltalehti. Kuva: John Palmén.

Yksi hämmentävimmistä muistoistani ajoittuu yli kymmenen vuotta menneisyyteen, kun olin kouluttajana Porin prikaatissa. Kotiutusta edeltävänä viikkona eräs alikersantti tuli hieman nolona ja vaikeana luokseni. Hän sanoi minulle:

Herra yliluutnantti, olin skini ennen inttiä. Nyt kun olen ollut täällä Teidän ja muiden [maahanmuuttajataustaisten] kanssa tajuan kuinka väärässä olin. Olen tosi pahoillani. Anteeksi … Ja kiitos.

Yksi hienoimmista kokemuksistani suomalaisen yhteiskunnan monimuotoisuudesta on myös Porin prikaatista, kun johdin alokasjoukkuetta, jossa tunnustettiin viittä uskontoa, puhuttiin seitsemää kieltä, oltiin kahta sukupuolta ja ulkomaan lisäksi kotipaikkakuntia oli etelän Hangosta pohjoisen Sevettijärvelle ja lännen Vaasasta itään aina Kiteelle asti. Sevettijärven poika ei paljoa kotona käynyt. Mutta viikonloppuisin hänen kanssaan aikaa kasarmilla viettivät Lähi-idästä kotoisin oleva islaminuskoinen nuorukainen, kansainvälistä politiikkaa opiskeleva Lapin neito ja Yhdysvaltoihin palvelukseen jälkeen opiskelemaan lähtevä eteläeurooppalaista syntyperää oleva nuori mies. Monimuotoisuuden huipentuma olisi tietenkin ollut kouluttaja, joka työpäivän jälkeen vetää päälleen Suomen lipulla koristellun pilottitakin, farkut ja Doc Martensit.

Monimuotoisuutemme ja monikulttuurinen yhteiskuntasopimuksemme nimeltään varusmiespalvelus olisi voinut olla hyödyksi myös kansanedustaja Olli Immoselle.

//James


Åsikterna jag här uttryckt är mina egna. De reflekterar inte nödvändigtvis försvarsmaktens eller någon annan myndighets officiella linje.

7 reaktioner på ”Aito yhteiskuntasopimus

 1. Menossa on näköjään kilpailu siitä kuka saa tungettua suurimman palkokasvin siemenen syvimmälle sieraimeensa. Kaksi riviä vatipäitä seisoo naamat vastakkain kädet korvilla huutamassa loukkauksia vastapäätä seisoville. Suuri enemmistö niin kantasuomalaisia kuin vierastaustaisiakin seuraa spektaakkelia sivusta syvää myötähäpeää tuntien.

  Olisiko liikaa pyydetty että ennen kuin antautuu narsistisen viiden minuutin vihansa vietäväksi niin selvittäsi itselleen ja mielellään kaikille muillekin mitä itse ja mitä vastapuoli oikeastaan tarkoittaa puhuessaan kulttuurista? Mitä siis kulttuuri on ja mitä se merkitsee?

  Monikulttuurisuudesta ollaan jo saatu muodostettua mitääntarkoittamaton blanco-termi jonka merkityksen jokainen voi vapaasti muodostaa tukemaan omia asennevammoja, ennakkoluuloja, tarumoja, pelkoja ja ennen kaikkea pätemisen ja oikeassa olemisen tarpeita.

  Oliskos liikaa pyydetty että otatte kädet pois korviltanne ja kuuntelette mitä sillä toisella on sanottavaa? Vai pelottaako että sillä saattaisi olla pointti?

  Taitaa olla turvallisempaa että päätetään ennalta mitä se toinen ajattelee ja tarkoittaa ennen kuin se saa mitään suunvuoroa. Dialogiahan on niin vaivalloista, helpompi mitätöidä sen toisen mielipiteet, ajatukset ja ihmisarvo jolloin kaikki keskustelu on turhaa. Se toinen kun on väärässä koska se on väärässä.

  Gilla

 2. Enrico,

  niin kauan kuin meillä on yleinen asevelvollisuus, ei tule kysymykseenkään, että joitain kansallisuusryhmiä voitaisiin jättää kategorisesti sen ulkopuolelle vain ryhmän lojaalisuuteen suuntautuvan epäluulon perusteella. Sellainen sopii apartheidia harjoittaville valtioille, kuten Israelille, mutta ei meille. Jos meillä on konkreettinen epäilys, että joku asevelvollinen voisi olla terroriuhka, hänet voidaan luokitella henkilökohtaisin perustein T-luokkaan tai laittaa sellaiseen koulutukseen, ettei siitä ole erityistä hyötyä terroristille. Supon ja PVTK:n kykyjä ei pidä aliarvioida.

  On aika varmaa, että jotkut asevelvollisuutensa suorittaneet suomalaiset muslimit lähtevät Isiksen joukkoihin, mutta uskoisin, että suurin osa sinne lähteneistä ei ole vielä käynyt armeijaa tai ei ole inttiin edes mennyt. Tuollaisiin terroristiksi ryhtyviin syrjäytyneisiin pätee se, että tahto tehdä väkivaltaa on kova, mutta kyky sopeutua kuriin on huono. Näkeehän sen myös vastaavista kantasuomalaisista pöljistä. Kovin monella militantilla rasistilla on armeija käymättä tai se on käyty helpoimman kaavan mukaan polkupyörämekaanikkona tai muussa saman tapaisessa tehtävässä. Silti sotainen uho on kova.

  Gilla

 3. ”Maahanmuuttokriitikoilla on pointti. Tämä pitäisi tunnustaa, ja asia pitäisi keskustella läpi. Pointin läpi tuomista tosin haittaa, että vain tyhmä tai hullunrohkea uskaltaa keskustella maahanmuuttoasioista omalla nimellään.”

  Komppaan Enricoa.
  Varsinkin, kun omalla nimellään asioista (ja mahdollisista epäkohdista) keskustelua yrittäneet on heti tyrmätty sinkoamalla rasismin heittokirves kohti ääntä.

  Gilla

 4. Näistä heppuleista pitäisi muistaa, että valtaosa heistä ei ole mitään idioottirasisteja tyyliin puukottajaskinit. Immonen kuulemma asuu ulkomaisen naisen kanssa. Tuskin hän voi haluta kaikkien ulkomaalaisten poistamista maasta?

  Immosta voi tietenkin pitää fasistina, mutta toisaalta useimmat poliitikot ovat jollain tasolla fasisteja. Kun katson Ozan Yanarin silmiin, näen kaksi vihreää euron kuvaa.

  Maahanmuuttajien asepalveluksen voisi nähdä niinkin, että te koulutatte ilmaista tykinruokaa ISIS:ille. Toki useimmat muslimireserviläiset eivät Syyriaan lähde.

  Maahanmuuttokriitikoilla on pointti. Tämä pitäisi tunnustaa, ja asia pitäisi keskustella läpi. Pointin läpi tuomista tosin haittaa, että vain tyhmä tai hullunrohkea uskaltaa keskustella maahanmuuttoasioista omalla nimellään.

  Gilla

 5. Soini on itse todennut Espoon valtuuston lehterillä että enemmistön etu menee vähemmistön edun edelle. Hän ei siis ole rasistisia puoluetovereitaan mitenkään parempi tai moraaliltaan kehittyneempi: täsmälleen samasta pisteestä lähtee liikkeelle kaikki syrjintä.

  Ei myöskään ole vahinko että juuri hän on kutsunut esiin koloistaan kaikki mahdolliset hörhöt Hakkaraisista musliminkeittäjiin: jokainen täysjärkinen ymmärtää että se on Hakkarainen ja se ties mistä kammottavuuksista fantasioiva sekopää jotka ovat vähemmistössä ja me muut huomattavasti monipuolisemmin ja terveemmin maailmaa tarkastelevat enemmistössä, mutta kun syrjinnän tielle on lähdetty, sitä porukkaa ja pahempaakin työntyy samasta luukusta sisälle. Rasistin kaveri on natsi ja natsin kaveri psykopaatti.

  Gilla

 6. Hyvä kirjoitus.

  Itse jaksaisin kuitenkin olla persuja kohtaan vähän pitkämielisempi. Puolueeessa on äärioikeistolaissiipi ja tavallinen populistisiipi. Ne, jotka eivät välitä. Nyt näiden olisi korkea aika herätä ja ymmärtää, ettei fasistisia mielipiteitä saa levittää isänmaallisuuden nimellä. Muuten on riski, että leimautuu itsekin fasistiksi.

  Surullisinta tämä on käsitteen ”isänmaallisuus” kannalta. Itse olen pitänyt isänmaallisuuden esikuvaksi kelpaavana miehenä Ele Aleniusta, joka uskalsi puolustaa omaa, kotimaiseen sosialismiin perustuvaa ihannettaan, vaikka Neuvostoliitto oli täysin toista mieltä. Isänmaallisuus on halua uhrata elämänsä ja työnsä isänmaalle, ei jokin erityinen poliittinen aate. Immosen kaltaiset räyhääjät syövät maanpuolustustahtoa pahemmin kuin kolmen varuskunnan lakkautus.

  Gillad av 1 person

Kommentera | Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s