Du skall följa @oplatsen!

Jag har tidigare rekommenderat vissa twitterkonton för dem som är intresserade av att följa händelseförloppet i Ukraina i realtid, senast i synnerhet på Krimhalvön.

Denna gång tar jag ett steg framåt och lyfter fram en över alla andra. Det är @oplatsen.

Efter ryska dementier kommer ett flertal identifieringar av ryska styrkor, en mycket bra bland annat vår finska tidning Suomen Sotilas, som gjorde ett förträfffligt jobb. Indicier på basen av personlig utrustning visserligen, men de flesta insatta nickade i samtycke, främst för att Ryssland mer eller mindre paraderat sin utrustning i fjolårets beredskapskontroller.

Nå väl, de ryska dementierna består, tills @oplatsen kopplar samman leveransen av pansarterrängbilar GAZ-2330 ”Tigr” till 22. Avdelta Gardesspetsnazbrigaden med en bild från Krim.


@oplatsens hälsningar:

I takt med den pågående krisen i Ukraina kan man lätt konstatera att intresset säkerhetspolitik är påtagligt. Många kommentatorer i media ger intrycket att vara något yrvakna. Efter att själv bloggat i några år, även om bloggen Observationsplatsen är för tillfället något insomnad, är det ändå roligt att veta arbetet ger resultat. Under årens lopp har uppgifter dykt upp på bloggen för att senare användas på ledarsidor över hela landet. Som anonym bloggare verkar man i det fördolda. Drivkraften är istället ett ideal om folkbildning och kunskapsspridning. Att dessutom ha läsare i Finland gör mig särskilt glad, ett land som har en särskild plats i mitt hjärta.

Med bästa hälsningar Oplatsen

En reaktion på ”Du skall följa @oplatsen!

  1. Hoppas Sergej Shoigu får syn på bilderna. Han har nämligen ”ingen aning” om hur ”självförsvarsförbanden” fått tag på Tigr och Lynx. http://lenta.ru/news/2014/03/05/shoigu/

    Nu kan han med @oplatsens hjälp börja utreda hur spetsnatzbrigaden blivit av med sina fordon…

    Gilla

Kommentera | Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s